Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Halveringstid utbytesår

Publicerad 2013-06-28 21:59:08 i Allmänt,

 
För en viss tid sedan så skrev jag ett inlägg med lite tankar inför avresan. Då var det åttio dagar kvar. Nu har halva den tiden gått, och jag har fyrtio dagar kvar att spendera innan jag ger mig av, till Alabama. 
 
Alabama är ett ju ett område som jag aldrig har besökt, och jag har inte heller pratat med någon som har varit där, eller som är därifrån, med undantag för värdfamiljen.  Trots min brist på information så har jag målat upp bilder i huvudet på hur det kommer att se ut, hur människor beter sig. Jag vill inte påstå att det är fördomar, snarare föreställningar. Oavsett vad jag väljer att kalla dem så vet jag att de kommer raseras i samma sekund som jag sätter min fot på marken. 
 
De som har följt min blogg ett tag vet jag i november besökte Gambia, ett litet, fattigt land i Afrika. Det var samma sak där. Jag hade föreställningar om hur folket var, hur de levde. Men under den första timmen i landet, så raserades allt. Därför känns det fånigt att gå och fundera på hur livet kommer att bli, men ack så oundvikligt. Hur det nu än kommer att gå så känner jag mig i dagsläget mottaglig för omställning, redo att ta mig an de utmaningar som väntar.
 
Färgstarka möten vid den 13:e breddgraden, som klyschigt nog, har präglat mitt liv.
 
Även möten med apor räknas väl? Hihi
 
Om du vill läsa lite mer om Afrika så kan du scrolla omkring här.

Business eller busyness?

Publicerad 2013-06-27 11:55:00 i Allmänt,

Jag hittade något som många kanske tycker är orelevant, men som jag tycker är intressant. En karta över USA, där varje delstat är markerad med det varumärke som är mest känt för staten. 
 
På min favoritstat Alabama så står det SAKS, vilket verkar vara ett exklusivt varuhus där de säljer kläder. Tyvärr börjar jag nu tvivla på kartans trovärdighet, eftersom jag hittar ingen fakta om varuhuset som pekar på att det härstammar från Alabama... men å andra sidan så har jag inte gjort någon djupare research på området.
 
 

Skur

Publicerad 2013-06-26 20:10:15 i Allmänt,

Det ser ut som om vi har en lokal regnskur i staden där jag bor. Hela dagen har jag kört runt i trucken med regnet smattrandes mot plåttaket, och inte slutade det regna när jag kom hem. Det medförde att jag fick springa mina 5640 meter i dystert väder, sicksakandes mellan de sniglar som vågade ge sig ut i fukten... men det gick bra! Åtminståne så känns det bra, i efterhand.
 
Detta om detta! Istället tänkte jag dela med mig av ett hett tips till alla blivande utbytesstudenter som jag även delade med mig av i utbytesstudentgruppen på Facebook: nämligen att se över vad ni har för mobilabonnemang i Sverige, omgående. Om ni har lite otur som jag, så kan det visa sig att ni har en uppsägningstid på ett antal månader, och i så fall, kan det vara bra att säga upp det så snabbt som möjligt, för att undvika onödiga kostnader.
 
Fråga inte varför jag står upp och ner - det är självklart för att allt vatten ska rinna av mig!
 
 

För 10 dagar sedan...

Publicerad 2013-06-25 13:00:00 i Allmänt,

... var vi här, på AFS-lägret i Stockholm. Så kul vi hade! Nu passar jag på att bjuda på två gruppbilder från helgen, den första är från AFS:s Facebooksida, och den andra har jag lånat från Michaela, tack!
 
Kan ni hitta mig bland allt folk? :)
 
Bild 1 och bild 2.
 

Censur, censur, yttrandefrihet i bur

Publicerad 2013-06-24 20:24:00 i Allmänt,

Nu börjar det. Nu varvas klockan upp. Tiden kommer att rusa ifrån mig under de sju veckor som jag har kvar i Sverige. Oj!!! Den har redan börjat!! Hjälp!!! <ramlar av klockan och hamnar bakom tiden>
 
Nej, jag vet inte vad jag tänkte med det första stycket. Vi börjar om: Idag så började jag på mitt sommarjobb. Jag ska köra truck i en stor lagerlokal, måndag till fredag i sex veckor. Kul! Men det gäller också att vara försiktig. Om man kör fort i svängarna med pallar på gafflarna så kan de lätt välta. Det vara nära en gång, men jag klarade mig <puh>.
 
Efter mitt arbetspass som slutade kl 14 så satte jag mig med min mor på bussen mot Gekås i Ullared. Varuhuset som tack vare Kanal 5 har blivit mer eller mindre välkänt. Nåväl, vi hade inte som mål att storhandla shampoo och tandkräm, utan istället var vi ute efter lite mer specifika saker. Saker att ta med till USA, som presenter eller som material att visa upp vid eventuella Sverige-presentationer. Jag hade ju kunnat lägga upp en bild på presenterna här... men tänk om min värdfamilj skulle råka se dem! Det är bäst att jag censurerar bilden! Om någon mot förmodan skulle behöva lite inspiration så får ni väl skriva på facebook eller dylikt, så ska vi se om jag har några tips!
 
 

A letter from the embassy

Publicerad 2013-06-22 12:00:00 i Allmänt,

Nämen! Så fort det gick! I torsdags så fick jag ett mail från posten, där det stod att jag hade ett brev att hämta. Mycket riktigt. Som väntat var det skickat från "American Embassy", och det innehöll mitt pass, men nu även med visum. Jag blev lite förvånad när jag kände på kuvertet, då jag hade föreställt mig att visumet skulle vara som ett litet häfte likt passet, men så var det alltså inte. Själva "visumet" är fastklistrat i passet!
 
Jag kan inte låta bli att småle när jag ser visumet och tänker på att vi faktiskt tog bilden hemma i garaget... :)
 

Nytt och fräscht

Publicerad 2013-06-21 20:31:00 i Allmänt,

Jag tog tillfället i akt och uppdatererade min länklista lite. Skrev om den så att nu kan man, utöver namn, även se vart personen i fråga har blivit placerad. Tyvärr har inte alla blivit placerade ännu (hoppas ni blir snart!), men när jag vet vart alla ska bo så kommer listan att se lite bättre ut!
 
Du hittar den en liten bit ner till höger på bloggens förstasida.
 
 

Legobus

Publicerad 2013-06-21 18:37:00 i Allmänt,

Någon familjemedlem hade fått för sig att det skulle vara kul med ett besök på Legoland i Danmark och jag, som gärna ägnar mig åt att köra bil, följde med. Vi hade inte lust att övernatta i Danmark så det innebar en tidig morgon följt av en lång dag. Upp vid 03:20 och i säng igen vid midnatt. Då var jag trött. Men det var kul! Passade på att ta lite bilder med mig och "amerikanska" sevärdheter som jag kan maila till värdfamiljen, och kanske även dela här... 
 
Kapitolium, eller kanske mer känt som United States Capitol. Regeringsbyggnad i Washington D.C.
Beverly hills, where the famous people live.
John F. Kennedy Space Center, NASA:s plats för att skjuta upp raketer i rymden.
En icke-fullständig och trött syskonskara.
 

En minnesvärd helg

Publicerad 2013-06-19 19:52:00 i Allmänt,

Nu är jag hemma i min lilla håla igen efter en kanonhelg i storstaden Stockholm. Lördagen och söndagen, samt natten däremellan spenderades på Lidingö, där det hölls ett AFS-läger. Det bestod utav mestadels gruppdiskussioner om kultur och olika övningar som var givande och tankeväckande. När vi inte satt i grupp med en gruppledare så umgicks vi på egenhand. Det var det bästa med helgen. Att prata med jämnåriga som befinner sig i samma situation som jag själv. 
 
Måndagen ägnade jag åt att gå runt i Uppsala och ta kort på (o)intressanta saker och sedan lägga upp bilderna tillsammans med en finurlig text på instagram. Jag tyckte själv att det var kreativt, men like-frekvensen förblev låg så nu är jag kluven... Bilderna finns här.
 
Igår, tisdagen den 18 juni så var det min tur att besöka den amerikanska ambassaden. Jag var inte där ensam, AFS hade bokat in tid på förmiddagen så de flesta passade på att gå dit då. På ambassaden var även Stellan Skarsgård, jag är inget fan, men lite häftigt det ändå. 
 
Säkerheten var hög. Vid ingången så fick man gå igenom en lite glasbur. Den kan jämföras med en säkerhetskontroll på en flygplats, fast mycket mer auktoritärt. "Stand behind the yellow line, sir!" Väl inne så var personalen trevlig. Den omtalade intevjun var inte inte någon stor grej, den löd ungefär såhär:
 
Ambassadör: Do you know where you will be staying?
Jag: Yes, Alabama.
Ambassadör: Oh, okay. So you will learn english with a funny accent.
Jag: Yeah, I hope so. <fniss>
<jag skrev på ett papper>
Ambassadör: Have a good time in Alabama!
 
Med andra ord, inget att oroa sig för. Snarare att se fram emot, det var en upplevelse. Hela besöket gick snabbt, jag var där 07:30 och ute redan 08:40, ganska snabbt med tanke på att de öppnar 08:00. Det hade i och för sig inte gjort så mycket om jag hade kommit ut senare, för mitt tåg hem gick inte förrän 17:14. Jag försökte fiska lite i utbytesstudengruppen på facebook efter någon att umgås med, men fick inte napp så jag vandrade runt och tittade på sevärdheter. När jag nu i efterhand mäter sträckan som jag gick så ser jag att det var över 23km.. inte konstigt att jag har ont i fötterna idag...
 
Det var allt jag hade att bjuda på nu. Skönt känns det i alla fall att hela visumgrejen är avklarad, och att det fysiska visumet i skrivande stund är på väg hem till mig! Ta vara på dagen! Dansa! Gör vad som helst! 
 
Varma blogghälsningar,
Axel
 
 
 
Slussen
Regnoväder ovan Södermalm (som jag klarade mig undan)! 
 

Mot Stockholm!

Publicerad 2013-06-14 08:00:00 i Allmänt,

Då bär det snart av. I en blå folkvangsbuss ska jag färdas norrut. Första anhalt är Västerås, där jag sover natten till lördag. Eller ja, sover. Frågan är väl hur mycket sömn som jag hinner få med. Jag kommer att gå upp tidigt eftersom jag ska ta mig till Stockholm och sedan vidare ut mot Lidingö där ett förberedelseläger med AFS väntar. Så som jag har uppfattat det hela så är syftet med helgen att diskutera olika kulturer, vilka problem man kan stöta på, men även hur det kan vara att bo i en värdfamilj och vilka regler som gäller under året.
 
Jag ser fram emot helgen. Det ska bli kul att se vad de har för kunskap att dela med sig av, men även att träffa andra utbytesstudenter som ska ut i världen. Utöver lägerhelgen så väntar även ett besök på den amerikanska ambassaden, då de kräver ett personligt besök när man ansöker om visum. AFS har bokat ambassaden tisdagen den 18 juni, så då ska alla blivande amerikanare dit. Man kan ju tycka att de borde bokat ambassaden på måndagen egentligen, men då var det tydligen en annan organisation <host> som hade hunnit före ;)
 
 
Här är våran stora blåa buss som jag förhoppningsvis får köra mycket idag. Om ni ser den susa förbi på E20 så vinka gärna!
 
 

Kvalitet > kvantitet

Publicerad 2013-06-11 23:08:43 i Allmänt,

Nu! Nu har jag fått sommarlov! Nu har jag mycket tid att spendera! Nu ska jag ta tag i bloggen! Jag kommer att finjustera varenda detalj, mitt mål är att varje inlägg ska skina som en nypolerad kromad katt! Nu menar jag självklart inte designen - den stuntar jag i! Det är inläggen jag pratar om. Jag skäms lite över att mina senare inlägg har varit så kalla, tomma på känsla. Här måste ske en förändring!
 
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska gå tillväga ännu. När min blogg var ny så tyckte jag själv att den var rolig att läsa, ja, jag kunde till och med sitta och läsa min egen blogg. Men jag vet också att när min blogg var ny så kunde jag utan problem sitta och skriva på varje inlägg i några timmar innan de var färdiga. Givetvis så hade jag inte fullt fokus på att skriva hela tiden, men att skriva lite till och från under en eftermiddag var ingen ovanlighet.
 
Kanske tar jag hela bloggrejen på för stort allvar nu, men det är roligt om jag kan få känna mig nöjd med den slutgiltliga produkten. 
 
Om jag ska passa på att dela med mig av något ur den verkliga världen nu när jag ändå sitter här så kan jag berätta att idag så hade vi skolavslutning, och det medför även betygsutdelning. Det är alltid spännande att se på vilken nivå man landade i de olika ämnena, ibland kan det vara något som överraskar. I år så var det betyget i "Idrott och hälsa 1", där jag lyckades att få A!!! Jag vill absolut inte skryta, men jag är så otroligt stolt över mig själv. Jag har aldrig haft någon idrottspersonlighet, men jag har alltid försökt. När jag för två år sedan fick slutbetyg i idrott från grundskolan så fick jag, trots en postitiv inställning och mycket slit på idrottslektionerna, bara godkänt. Då kändes det hopplöst. Det var orättvist att de elever som bara deltog vid en av tre lektioner och då med en negativ inställning skulle få samma betyg som jag. 
 
Nu är det ungefär 22 månader sedan jag började gymnasiet och ungefär 15 månader sedan jag började springa regelbundet och visst har det medfört många positiva resultat, men att jag, som inte ens kan göra en kullerbytta, skulle få A i idrott - det hade jag aldrig vågat tro!
 
Stolt.
 
 
 

Köra bil är kul, packa packning är svårt.

Publicerad 2013-06-10 21:55:07 i Allmänt,

Hur svårt kan det vara att sätta betyg egentligen? Jag blir förvirrad när lärarna säger att "de måste tänka lite mera". Hela grejen med "GY2011" var väl att det ska vara lättare att sätta betyg? Antingen så når man upp till A inom alla områden, annars får man ett B. Punkt.
 
Passade på att ta en liten biltur innan. Tänk så kul det är att köra bil! Även om mitt körkort snart är 8 veckor gammalt så kan jag inte påstå att jag har tröttnat på att köra. Det är lika bra att jag passar på och kör så mycket som jag kan nu, fram till den 7 augusti. Får inte köra på 11 månader när jag är i USA, vilket för nuvarande är min stora sorg. Men jag ska nog överleva!
 
Just nu så funderar jag även på vad jag ska ta med mig till helgens förberedelseläger på Lidingö. I mailet från AFS skrev de att man skulle ta med "En personlig sak som symboliserar dig" och "En symbolisk sak som du tycker kännetecknar Sverige". Jag har redan bestämt mig för vad som ska symbolisera mig, men vad kan tänkas symbolisera Sverige? Som jag tolkar inbjudan så ska det inte vara typ en dalahäst, utan något "djupare" som är mera symboliskt.  Jag får väl se vad jag kan hitta på.
 
 
 
 

"Jag har ett gulnat fotografi"

Publicerad 2013-06-09 22:11:38 i Allmänt,

Att skriva ett inlägg från mobilen visade sig kanske inte vara min bästa idé, men det blev okej. Det tog lång tid att gå från tanke till text, kanske inte så konstigt när det ända jag hade att arbeta med var två tummar. På ett fullstort tangentbord har jag ju 10 fingrar till mitt förfogande.
 
Imorgon är det den absolut sista skoldagen med min klass, det känns sådär. Ett stort steg på vägen mot Alabama, men samtidigt så är det _mycket_ vemodigt att lämna en grupp med underbara människor. Det är synd att jag inte kan frysa ner dem och placera dem i ett frysrum fram till augusti 2014, när det är dags för mig att återvända till Falkenbergs gymnasieskola. 
 
Nu blir det lite live-action här i bloggen. För bara sekunder sedan så accepterade min värdpappa min vänförfrågan på facebook. Det känns lite skumt att han precis just nu, samtidigt som jag sitter och skriver detta, söker igenom min profil och granskar alla mina bilder. Tur att jag inte har något att dölja!
 
Härligt med sommar, hör ni! Ta del av en sommarsång! Njut av kvällen! Förändra världen (börja med USA)! 
Håkan Hellström – Visa Vid Vindens Ängar
 

Mobilblogg deluxe

Publicerad 2013-06-09 13:04:00 i Allmänt,

Det är kul att åka tåg. Landskapet flyger förbi utanför mitt fönster. Kossor, tallar och inbland även bondgårdar målade med falu rödfärg. Men nu, är jag snart i Göteborg, och då är det inte långt hem.

Faktum är att jag har åkt förhållandevis mycket tåg under min uppväxt. Det blir lätt så, med släktningar som bor 50 mil bort. Jag vet inte om upplösningen är tillräckligt hög för att det ska gå att urskilja det, men på tröjan som jag har på mig i nedanstående inlägg så står det "X2000 - skall jag också åka när jag blir stor". Jag kan slå vad om att det är en tröja som har hamnat i familjens ägo tack vare den höga resfrekvensen.

X2000 hade förövningar en briljant slogan vid lanseringen av modellen i början på 90-talet. Den löd enligt följande: "Snabbare än tåget - enklare än flyget". Finurligt, eller hur?

Det var all tåg-historia som jag hade att bjuda på idag... hejdå!

Throwback Thursday

Publicerad 2013-06-06 08:00:00 i Allmänt,

Jag vet inte om man får överföra instagramtrender så som "#tbt" till bloggsfären, men jag gör ett försök.
 
Här är jag, i Kalifornien. Oktober/november år 2000.
 

180km/h genom Sverige

Publicerad 2013-06-05 12:00:00 i Allmänt,

Nu sitter jag på tåget. Fast sanningen är att i skrivande stund inte alls sitter på tåget. Men jag sitter ju på tåget! Detta inlägget är tidsinställt. Ni kan låtsas att det är en spöktext som ni läser. Tänkte i alla fall länka en bra skiva som ni kan lyssna på, lämplig för en onsdag i juni.
 
Oasis – (What's The Story) Morning Glory
 

Jag flyter iväg!

Publicerad 2013-06-04 19:05:17 i Allmänt,

Säsongsavslutning i skolan kan man nästan kalla det för. Terminens sista prov är avklarat och teoretiskt sett så har jag nu sommarlov. Allt som kvarstår är en måndag med betygssamtal och där efter en avslutning på tisdag. Det innebär att jag nu har en femdagars ledighet som jag fram tills i förrgår inte visste vad jag skulle göra av. Men det var då som min mor pitchade den briljanta idén: dra åt helvete!
 
Fast det kanske inte var riktigt så hon uttryckte sig. Hon föreslog att jag skulle ta tåget upp till Västerås och hälsa på mina kusiner, eftersom jag inte kommer att ha möjlighet att träffa dem i sommar på grund utav jobb och USA. Jag nappade direkt.
 
Nu funderar jag främst på vad jag ska göra under tågresan. Jag lämnade ju in min skoldator idag så det är inget alternativ. Min telefon har ganska kass batteritid eftersom den är såpass gammal. Jag har lånat en bok som jag tänkte sitta och läsa i, men risken att jag tröttnar på den är stor. Nåväl. Det får bli som det blir...
 
Idag så fick jag hem det sista dokumentet som ska med till ambassaden, ett kvitto som visar att jag har betalat SEVIS-avgiften på $180. Dumt nog var jag lite sent ute med att betala denna avgift, så jag fick skjuta till ytterligare $35 för att få kvittot expresslevererat hem. Jag vågade inte riskera att inte få hem kvittot i tid till ambassadbesöket den 18 juni. Kvittot kom i fysisk form i ett gult kuvert som har färdats ända från St Louis, Missouri. Häftigt!
 

Ett stycke blogg

Publicerad 2013-06-03 21:17:18 i Allmänt,

Jag är på bra humör. Konstant. Det måste vara något som ligger i luften. Oavsett vad - så är det härligt!
 
Idag så slutförde jag gymnasiets andra svenskakurs, genom att hålla ett muntligt anförande. Jag hade valt att hålla ett "informerande tal" om familjens hamstrar... Ett ämne som kanske inte låter speciellt roligt, men jag levererade det på ett snyggt sätt och trots nervositet blev både jag och min lärare nöjd med produkten. 
 
Efter att ha hållit ett par tal på "gymnasienivå" så har jag tack vare egen erfarenhet kommit fram till att förberedelser är a och o. För mig så lönar det sig inte att skriva en text, läsa igenom den ett par gånger och sedan stå där framme med pappret i hand och tro att man ska kunna leverera, nej. Det krävs mycket mera. Jag står hemma och övar framför syskon, föräldrar eller kanske framför en facetime-kamera. Jag kortar ner en text till ett par stödord som jag lär mig utantill och sedan så kör jag. Om jag skulle råka glömma bort ett stycke text så får det gå ändå, hellre bra "publikkontakt" hela tiden än att få med varje ord men med blicken ner i pappret. 
 
Här, vår nuvarande hamster. Pippi.
 

Luddig ekonomi

Publicerad 2013-06-03 19:33:51 i Allmänt,

"Hur ska jag göra med pengar när jag är i USA?" är en fråga som åtminstone jag har ställt mig. Jag hade planerat att köra stenhårt på mitt mastercard eftersom det verkade enkelt och relativt gynnsamt. Med ett mastercard kostar varje uttag i utlandet 35kr och att betala direkt i butik med kortet fungerar också, då tillkommer en avgift på 1,5%. Smidigt, tänkte jag.
 
Men då viskade en fågel i mitt öra, att ICA Banken erbjuder fria uttag i utlandet (I vissa fall tar den lokala banken ut en avgift för automatuttag) och så kostar det inte heller något extra att betala i butik. Osäker på hur mitt nästa drag skulle se ut började jag söka efter ytterligare lite fakta och fann då att ICA:s bankkort var gratis för ungdomar under 21 år. Kort där efter klickade jag hem ett kort till min brevlåda, och nu är det här. 
 
.......
 
Hade säkert en bra idé på hur jag skulle avsluta inlägget, men den har jag glömt. Men, vi kan väl slutligen konstatera att ICA Banken har ett bra erbjudande, men eftersom det är ett maestro-kort är det inte säkert att det fungerar överallt, då Maestro kräver en direkt uppkoppling till internet för att det ska gå att betala med kortet. 
 
 
<smiter ut bakvägen efter ett otydligt inlägg> 
Hejdå!

Datorteknikens baksida

Publicerad 2013-06-02 22:43:35 i Allmänt,

Om två dagar ska den här lilla rackaren gå i graven. Det är nog ändå på tiden. Hen har blivit riktigt slö och går knappt att skriva på längre. Det är nog bara en tidsfråga innan hen råkar ut för en hårddiskscrash. Min skoldator, alltså...
 
Jag har börjat fundera lite på vad jag ska blogga med när jag är i USA. Här i Falkenberg så har jag en stationär dator, men den kan jag ju inte ta med mig. Värdfamiljen har en dator som står "centralt" i hushållet, och den får jag använda mig utav om jag vill. Frågan är då om jag vill lagra bilder där så att alla kan se dem, vill jag sitta där och skriva? Kanske det. Jag ska ju ändå inte sitta där under hela mitt utbytesår. Det är ju möjligt att köpa någon dator i USA också, blir typ 30% billigare än i Sverige oavsett modell. Svåra beslut måste fattas!
 

Endorfinkick

Publicerad 2013-06-01 20:03:00 i Allmänt,

När jag visste att Filip och Fredrik var i staden så kunde inte min inre stalker låta bli... Jag blev helt enkelt tvungen att söka upp dem. De var oerhört trevliga. Tyvärr kunde jag inte låta bli att prata så därför är min mun lite öppen på alla bilder...  Med mig har jag även systrarna Emma och Hilda.
 

Starstruck

Publicerad 2013-06-01 19:41:14 i Allmänt,

Jag berättade ju som bekant igår om onsdagens stora händelse (min värdfamilj!) men även i torsdags så hände något utöver det vanliga.
 
Vi hade våran sista idrottslektion och var på skolans fotbollsplan där vi spelade brännboll. När vi hade 20 minuter kvar av lektionen så kom det en vaktmästare och sa att nu var vi tvugna att flytta på oss, för här ska det snart landa en helikopter. Redan där så var jag tagen ur spel, men håll i er. Helikoptern landar och det blåser något så fruktansvärt, och ut ur den kliver Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.
 
Om någon frågar mig "Vem är din idol?" eller "Vem är din förebild?" så vet jag aldrig vad jag ska svara. Men om jag måste svara något så skulle det bli Filip och Fredrik. De har sunda värderingar och är riktigt duktiga på det de sysslar med. Jag älskar deras podcast och jag älskade deras show. Även bland tv-programmen finns det guldkorn, speciellt de tidigare produktionerna. Mina personliga favoriter är High Chaparall och Grattis Världen.
 

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv