Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Lägesrapport (fantasilös rubrik)

Publicerad 2013-01-27 19:50:31 i Allmänt,

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men en av de saker jag avskyr med internet är när folk helhjärtat om ursäkt för att de har varit dåliga på att blogga. Detta avskyr jag främst eftersom de oftast lovar en förbättring som sällan märks av. Därför tänker jag inte bjuda på varken det ena eller det andra!
 
I torsdags plingade det till i mobilen. Gmail, stod det. På telefonens hemskärm kunde jag bara läsa meddelandets första rad, och den löd såhär: 
 
"Hej Axel,
 
Här kommer glada nyheter."
 
Såklart blev jag mycket förväntansfull, så jag tog mig samman under 30 sekunder och började där efter läsa vidare.
 
"Din ansökan har blivit behandlad och godkänd i USA och de är i full gång med arbetet att hitta en bra värdfamilj och skola till dig."
 
Vetskapen om att jag är godkänd i USA är härlig, men jag kände inte direkt något eufori då meddelandet inte innehöll så mycket mer än detta och lite praktisk information angående bla. vaccinationer (Hepatit A och B är det som gäller, ifall någon undrar). 
 
I brevet stod det även lite om förberedelselägret som kommer att äga rum i början av sommarlovet. En weekend i Stockholm! Jag vet inte vad man ska förvänta sig av lägret, men jag tror att det är upplagt som en kort utbildning över saker som är värt att tänka över angående utbytesår och allt vad det innebär. 
 
När jag läser mitt inlägg så kan jag nästan tro att någon har tagit ordet arrogans, hällt ner det i en skål och mixat det med en stavmixer tills det bara var pyttesmå korn kvar, och sedan strött ut dem jämnt över texten. Om mitt inlägg råkade få en negativ klang så var detta bara en ren tillfällighet. Jag är jätteglad för att jag får åka till USA!
 
Ha en bra söndag!

Eiffel

Publicerad 2013-01-05 00:37:24 i Allmänt,

Hej,
 
Det jag upplever just nu är magi. Klockan är lite efter midnatt och hela familjen har gått och lagt sig. Det borde jag också göra, men jag visste att den här dagen hade mer att ge, så jag har tassat upp igen. Vi är i Paris, i folkmun även kallat "City of Light".
 
Jag har nu placerat mig i det kolsvarta vardagsrummet, i en fåtölj som jag har vridit mot fönstret för att kunna beskåda detta magnifika torn som lyser upp hela staden. Eiffeltornet må se grått och tråkig ut på dagen, men när mörkret fallet och lamporna tänds är det en enda stor ljuspelare som strålar ut trygg- och stolthet. 
 
Även tornets historia fascinerar mig. Tänk att man redan på 1880-talet var kapabel att utforma tornet som än idag står kvar - utan att man har tvingats genomföra några större säkerhetsåtgärder vad gäller konstruktionen.
 
Jag önskar att jag kunde dela med mig av det jag ser just nu, men jag vägrar att göra det med en platt bild tagen genom en iphones kameralins. De som läser detta får använda sin fantasi och framställa en inre bild av den 324 meter höga ljuspelaren.
 
Axel

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv