Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Ett kvickt hallå

Publicerad 2014-03-22 12:08:13 i Allmänt,

Känner mig skyldig att hoppa förbi bloggen och säga hej såhär tidigt på morgonen (0600), eftersom jag vet att nu blir det inga inlägg på ytterligare en vecka. Varför? Om 15 minuter så ska jag fara till Florida på en utflykt med AFS. Destinationen är Disney World, Orlando. Visst ska det bli spännande, men en del av mig är lite besviken på det administrativa arbetet angående resan, som egentligen var schemalagd till veckanan innan. Det var den veckan som jag tackade ja till, och sedan skiftades datum utan min vetskap och någon bara antog att jag fortfarande ville haka på.
 
Spelar det egentligen någon roll? Ja, för mig gör det faktiskt det. Nu blir jag borta hela mitt "spring break" (en veckas lov i mars) och tvingas gå i skolan. Om vi hade åkt tidigare så hade jag varit borta en hel vecka från skolan OCH så hade jag kunnat stanna hemma på lovet och ha roligt med vänner. Men jag kommer att överleva.
 
Annars? Så har jag tittat mycket på softboll, men även lite baseboll som Ashleys niece (systerdotter) spelar. Det är sannerligen troligt underhållande med fyraåringar som springer omkring och jagar bollarna. 
 
Nej, nu måste jag hoppa in i bilen för att åka till mötesplatsen där vi ska samlas för Floridatrippen, hej då & puss & kram!

Some is better than none

Publicerad 2014-03-12 03:53:22 i Allmänt,

Vi börjar med de stora nyheterna. Jag har köpt en bil! Det blev en 2014 Ford Mustang GT Cabriolet. Stor motor och många hästkrafter. Ett riktigt vrålåk, med andra ord.
 
 
...och så ska vi kanske inte glömma hur det egentligen ligger till. Sanningen är ju den att jag åker skolbuss varje dag. Inte Mustang (fast Ashley har ju dock en och den åker jag i rätt så ofta). 
 
Nej, jag har alltså inte köpt en bil. Den på bilden tillhör min "kontaktperson" som jag har här borta. Så åka i den har jag fått, åt minstone. Tufft.
 
Här är jag på skolbussen, yay.
 

Softballs aren't soft

Publicerad 2014-03-09 20:00:07 i Allmänt,

Hej.
 
Jag sitter på utomhus på trappan som leder upp till ytterdörren och skriver idag. De varma vårvindarna sköljer över mig. 18°C har vi idag, än så länge. Klockan är 14.
 
Inatt så gick vi från vintertid till sommartid här i Alabama. Det förvirrar mig alltid, jag vet aldrig vad klockan är när jag vaknar upp på morgonen. Mobiltelefonen bör ju ställa om sig själv, men det är inget man ska förlita sig på. Efter efterforskning så tror jag dock att alla mina klockor går rätt. Eller fel. Annat var det på den tiden när jag hade ett analogt armbandsur. Då var det jag som hade kontrollen!
 
Igår var det lördag, och min lördag ägnade jag åt att titta på en softbollturnering som Ashley spelade i. Softboll är likt baseboll och om man ska förklara det enkelt så går det ut på att slå iväg bollen och sedan springa, vilket är lättare sagt än gjort. Men Ashley är vass när det gäller softboll och det är underhållande att titta på.
 
Bra gick det också! Det hela slutade med en mycket dramatisk match men sen så gick vår skola, St. Clair County High School, som segrare ut ur turneringen, yay! Helt ärligt, så var det lite otippiat då vi har förlorat de flesta av de matcherna som jag har gått och tittat på, men den här helgen så stod vi som segrare i fyra utav fem matcher!
 
Emellan matcherna så måste man ju ha ihjäl tid på något sätt... så jag passade på att öva på att fånga softbollar. Det är roligare än vad man kan tro, även om jag ibland missar någon boll.
 
 
Jag & Ashley. Som tur är synns det inte så mycket på bilden, men min näsa och överläpp(???) är båda härligt röda av solen!
 
Här hade även Ashlynn & Noah passat på att smyga sig in på en bild, och jag ser riktigt country ut med keps på huvudet.
 
 
Det var allt för idag! Puss och kram till alla vänner, världen över.

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv