Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Skål

Publicerad 2012-12-30 23:26:07 i Allmänt,

Julen är över och tur är väl det. Ingen blir lycklig av rödklädda dvärgar med fula mössor. Nu blickar vi frammåt - 2013 blir året då jag lämnar Sverige för det stora landet i väst. Så kul det ska bli, och så roligt vi ska ha det på bloggen! 
 
AFS har skickat ut en delbetalningsplan och det första ska vara betalt redan den 15 januari. Kostnaden är det som för många kanske kan vara ett hinder när man överväger att åka iväg på ett utbytesår, men det man måste ha i baktanke är att man kostar en hel del att ha i drift hemma också. Mat, kläder, fritidsaktiviteter.
 
Jag är precis hemkommen från en kort visit hos min mormor och morfar i Västerås. Som väntat hade jag trevligt men det bästa av allt är nog att jag fick åka tåg. Det är härligt att sitta och titta ut genom fönstret i 200 km/h och tänka på vad man har att se fram emot. Kanske får man till och med en oväntad men givande pratstund med någon okänd människa. Härligt!!!
 
I morgon ska jag upp i ottan. En resa mot hemlig destination väntar. Mer tåg och flyg. Jag har inte så mycket att berätta om det nu, men om någon mot förmodan blev lite nyfiken så rekommenderar jag att läsa det första inlägget i december.
 
Au revoir et bonne année.

Tomtefeber

Publicerad 2012-12-18 16:07:11 i Allmänt,

Hej, nedfrusta människa.
 
Jag känner mig som en sådan i alla fall - sitter framför datorskärmen med lite feber och fryser så att jag nästan skakar. Knaprar alvedon gör jag också. Men jag har ingen rätt att klaga, jag brukar inte bli sjuk. Jag kommer inte ihåg när det senast var men det måste varit för mer än ett år sedan. Det som stressar mig något är morgondagens kursprov i fysik. Tvivlar på att jag kommer ha ork att gå dit, och även om jag skulle pallra mig dit så skulle nog hjärnan inte vara i form att prestera.
 
Tur är i alla fall att det kursprovet i matte 2c är avklarat, och jag är nöjd med resultatet. Jag vill inte skryta, men tillåt mig att vara stolt. Spikade ett A i både kurs- och provbetyg. Skönt att man är bra på något, i detta betygsinflaterade akademiska elitsamhälle.
 
Skallen känns ganska tom just nu så det är nog lämpligast för alla att jag lutar mig tillbaka och klickar igång säsong 7, avsnitt 2 av Dexter. En tv-serie som jag fastnade för när jag började titta på den runt jul, förra året. 
 
...och medan ni väntar på att jullovet ska börja - ta en jordnöt. Hejdå!

Kasta inte snö på stenhus

Publicerad 2012-12-08 22:06:38 i Allmänt,

Nu när jullovet närmar sig så närmar sig även ett kursprov i matematik och som väntat har prestationsångesten landat. Det finns liksom inget värre än att efteråt sitta och känna "Jag kunde pluggat mer och fått ett högre betyg", och eftersom kursprovet till stor del avgör slutbetyget så finns det bara en sak att göra: köra. Som tur är så är min motivation på topp och idag har jag avverkat ett par timmar, och minst lika många väntar imorgon.
 
Meteroro- och biologer säger att snö är sällsynt "nu för tiden", en global uppvärmningen står runt hörnet och man får varken använda electricitet, varmvatten eller köra bil. Allt måste man spara på, annars kommer våra barnbarnsbarnbarnsbarnbarnsbarn få stå ut med 2 °C varmare klimat om 100,000 år. Innan problemen börjar på allvar kommer det ändå ha uppfunnits flera lösningar på problemet. Jag tycker ändå inte att man bör oroa sig, när jag vrider huvudet från skärmen och tittar ut genom fönstret så är allt vitt.
 
Själv så tycker jag att snö är en trevlig produkt, så länge det är snö. När temperaturen ökar lite och slår om till plusgrader så att det det börjar smälta för att sedan frysta till is lagom till morgonen efter, så önskar jag att snön försvann omedelbart. Fast än så länge är det bara mysigt med snön och kylan.
 
Jag tog en paus från matteplugget innan för att gå ut och laborera lite med min yngsta lillasyster. För typ åtta år sedan så läste jag i en Bamsetidning att om man blåste såpbubblor utomhus när det var under -10 °C så skulle de frysa till is innan de slog i marken - och mycket riktigt, det gjorde dem. Men det var inte riktigt som jag tidigare hade föreställt mig, inte alls märkvärdigt. Sen kände jag för att vara lite kreativ så jag slängde ihop en snölykta. Inte världens enklaste uppgift när det inte är kramsnö. Ni kan själva få betygssätta den. 
 
Jag tycker att den liknar ett stenhus mer än en snölykta, men vad 17 spelar det för roll.
 
Tänkte passa på att dela med mig av min spellista som jag påbörjade förra veckan, den fick en rivstart men kommer fyllas på konternuerligt: Axels
Nej, nu ska jag gå tillbaka till mitt.... slösurfande.
 
Tack och hej.
 

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv