Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Lugnet efter stormen

Publicerad 2014-04-30 04:05:00 i Allmänt,

Lite storm idag men inte lika stormigt som igår. Ingen behöver oroa sig. Vi fick dock gå hem tidigare från skolan pga risk, men det utnyttjade jag och Ashley genom att åka till Mickey D, i folkmun kallat Donken/McDonalds.Vi åkte förbi en skylt som jag har sett från skolbussen ett par gånger, men eftersom skolbussen inte precis har tid att stanna för en fotostund så övertalade jag Ashley att göra ett stopp!
 
Ni som fattar varför skylten är speciell kan väl skriva en kommentar? Notera även att det är en krokig liten grusväg!
 

Jag lever

Publicerad 2014-04-29 13:00:39 i Allmänt,

....och jag sov som en stock. Så ni kan sluta oroa er nu. Mycket på grund utav mina vidtagna skyddsåtgärder. 

Måndagsdramatik

Publicerad 2014-04-29 05:43:16 i Allmänt,

Nu så börjar stomen närma sig... Randalls "weather radio" tjuter och skriker tornado warning, tornado warning... än så länge lever vi. Lite intensivare åskstorm utanför huset nu.
 
Lokal tid 22:42
 
 
 

Tornado watch

Publicerad 2014-04-29 03:42:00 i Allmänt,

Ska kämpa trots att jag bara har en hand att blogga med. Idag fick vi åka hem från skolan kl 13:00 istället för 14:55, på grund av den inkommande stormen. Än så länge så vi inte fått ta del av något annat än massor av åskknallar här i Odenville, men på nyheterna så bevakar de vädersitutionen och nog rör sig tornadostormen sakta men säkert mot oss. Just nu härjar den i västra Alabama. 
 
Jag bor på den svarta pricken vid den lila pricken!
I Alabama har redan sex människor dött...

Delay

Publicerad 2014-04-24 04:40:26 i Allmänt,

Om jag bloggar lite kasst under de fyra kommande veckorna, så är det för att det tar lång tid att skriva med bara en hand. Innan ni frågar, det rör sig om en liten basebollincident.
 
 

PROM!

Publicerad 2014-04-20 06:16:00 i Allmänt,

PROM! PROM! PROM! PROM! PROM! Eller BAL, som det heter på svenska. Hur som helst - så var det min tur. Att uppleva denna amerikanska tradition som jag har läst om i diverse tidigare utbytesstudenters bloggar var en fantastisk upplevelse. Jag hade kalaskul! Precis som jag berättade på bloggen i februari så hade jag frågat Ashley om hon ville gå med mig till prom, och som tur var så ville hon ju det - så vi gick tillsammans!
 
Ashley hade dock lite att pyssla med underdagen. Det blir ju lätt så om man är tjej och ska göra sig fin. Naglar på fötter och tår som ska fixas, syssla med smink, locka till håret och så slutligen att få på sig själva klänningen (vilket inte nödvänligtvis behöver vara helt enkelt)! Ashley hade haft en tuff kväll dagen innan så jag unnade henne att ta det lite lugnt och bli ompysslad. Själv så hade jag min smoking att ta på mig, men det var ju ingen större konst. Jag tror inte att jag ska skriva så jättemycket mera och istället låta bilderna tala för sig själva.
 
Hemma på verandan, innan jag åkte över till Ashleys hus. Lagom snygg?
När man går på prom (eller finare dans) så är det nästan obligatoriskt att som tjej ha en corsage (blomma) runt handleden och som kille att ha en boutonnière (blomma igen) fastnålad i bröstfickan. När man ändå håller på så kan man passa på att göra en grej av det och knäppa bilder när man stoppar på sig blommorna.
Ni anar inte hur mycket vi pratade och skrattade mellan bilderna, och hur många bilder där jag har ett konstigt ansiktsuttryck bara för att jag inte klarade av att hålla tyst... men helt fel var det väl ändå inte, för det kan vara lite charmigt att fånga ett gapskratt på bild.
Eftersom min (biologiska) far gillar tåg så tyckte jag att vi skulle ta lite bilder längs med järnvägen.
"Do a silly face!"
...ingen kommentar...
"Axel!! What are you doing up there?"
"Ehm... I don't know?" <smile>
Jag och mitt utbytesstudentgäng från skolan samt ett extra tillskott längst till vänster. 
Så från och med vänster i bild har vi Luisa, utbytesstudent från Tyskland (som inte går på min skola men som kom ändå), Marie från Norge, jag, Anna från Belgien, Milena och Jeni från Tyskland. Spana gärna in Jenis cowgirlboots. Vi är ju trots allt i Alabama.
Detta var visst lite extra roligt...
Ashley och Mary (så kan man kalla Marie, om man heter Axel)
Ashleys bil som vi åkte till prom i. Det är faktiskt hennes bil och ingen annans, så den har jag åkt i en del. Jag insisterade dock på att få bli fotograferad vid förardörren, men det var ju trots allt jag som *host* inte *host* körde. 
Här är en bild från insidan av prom. Stället kallades för "Sweet Apple Farm" och temat för prom det här året var "Southern Vintage". Stället är väl egentligen ett stall, fast som är till för att errangera evenemang i. Trägolv som knarrade hade de i alla fall!
Jag och Ashley när vi vandrade in under "Seniors leadout". Kort och gott så ropar de upp ens namn och om man har någon som leder in en. 
 
Dansade ni? Ja såklart! Det spelades mycket diskomusik men även lite lugnare låtar... jag föredrar de lugnare låtarna för då hänger jag med bättre. Är inte precis någon diskodansare men om det bara krävs att jag vaggar fram och tillbaka så vågar jag ändå påstå att jag smälter in.
 
Har ni frågor om prom (eller vad som helst) så lämna gärna en kommentar. Jag svarar så gott jag kan. Men nu så ska jag sova! Stor Alabamapuss på er. Vi hörs snart!
 
Eftersom det nu är påsk så tänkte jag bara bjuda på ett litet påskägg... nytt like rekord på Instagram! Följ @nosscirelexa.
 

Mer av det goda

Publicerad 2014-04-14 05:41:06 i Allmänt,

Tjabba! Det får bli ett snabbt inlägg nu. Men som jag skrev igår så skulle vi idag fira min födelsedag genom att släpa med Ashley ut och äta mat! Så det gjorde vi. Efter kyrkan så for vi iväg till en lite finare kinarestaurang som hette "P.F. Chang's", jag har inte en aning om vad det står för - men det var mycket gott! Som ni kanske kan ana hade jag beställt in någon slags biff med broccoli, och så åt jag massor med ris, såklart!
Randall, Matthew, Lynn, Ashley och så lilla jag.
 
Restaurangen låg mitt i ett shoppingcenter så efter maten passade jag på att gå in i en tvättäkta applestore. Jag har aldrig tidigare varit i en applestore, men de hade verkligen surfplattor/iphones/macs överallt. Jättemånga anställda. Unikt är också att de har ingen kassa, alla anställda springer omkring med en iphone med något specialskal på som kan läsa kort. Det verkar smidigt.
 
Vi åt efterrätt på "the Cheesecake Factory". Av namnet att döma så kan man lätt tro att de bara har cheesecake, men det är en restaurang där de serverar all möjlig mat. Men, eftersom vi var ute efter något sött så blev det såklart cheesecake. Det var mycket smarrigt. Dock så drog jag kanske inte det längsta strået vad gällde cheesecaken - men den var inte fy skam ändå. 
 
 
Ashley hade var it gullig och fixat lite presenter åt mig. Jag hade önskat mig en signerad softboll, som jag fick. Det syns inte på bilden, men till höger om "Ashley" så står det "#00", vilket är Ashleys nummer på planen.
Sen så har de här i Odenville (och i många små samhällen i södern) en mataffär som heter Piggly Wiggly, fast som kallas för "the pig". Jag tycker att det är fruktansvärt roligt och när jag såg att de sålde t-shirtar så kände jag att jag måste bara ha en. Så jag har skojat varje gång jag har varit med Ashley och handlat och sagt att jag skulle köpa en t-shirt, men hon har hela tiden nekat mig. Men nu förstår jag varför! Hon ville ge den till mig som födelsedagspresent.
 
Hur som helst, här är först en bild på Piggly Wiggly-loggan och sedan en bild på ryggtavlan av t-shirten.
 
 
Klockrent.
 
Puss o kram. Snart ska jag börja skriva om Disney igen. Imorgon, kanske?

Födelsedagsfireri & nittonångest

Publicerad 2014-04-13 06:15:52 i Allmänt,

12 april 2014, kl 22:12
Hej! Nu tar vi en kort liten paus från mina Disneysagor för att istället prata om min födelsedag. Ja, jag har fyllt år!!! Som jag säkert har skrivit någonstans här på bloggen så föddes jag 11 april 1995, och igår så var det hela 19(!) år sedan. Att vara 19 är lite halvbittert. Jag känner mig vuxen, men samtidigt väldigt övervakad här i USA. Det kan ara frustreranden. 18 tyckte jag annars var en bra ålder. När man är 18 så är man fortfarande ett barn, fast med vuxna förmåner. Men som 19, då får man allt ta sig i kragen!
 
Hur som helst. Vaknade upp gjorde jag i ett hotellrum i downtown Birmingham, då jag var på ett event som kallades för "Beta club convention". "Beta club" är en klubb som finns på de flesta high schools i USA, och bara de med högt betygssnitt får vara med. På convention så möttes all betaklubbar i Alabama och så hade de lite föreläsningar osv. Jag och mina kära utbtyesstudentvänner fick åka med trots att vi egentligen är medlemmar i betaklubben. Nog med sidospår, vi ska ju prata om min födelsedag nu!
 
Under förmiddagen i hotellobbyn så sjöng ett gäng ur vår betaklubb för mig, det var mysigt. Jag fick även höra "Happy Birthday Axel!!" mest hela dagen, mycket mera än vad jag är van vid.
 
När vi var klara med betaklubb konventet så åkte vi till den stora gallerian i Birmingham för att äta och shoppa, om man så ville. Jag gick mest runt med någon skum snubbe från skolan som hade bestämt sig för att följa efter mig. Så kan det gå ibland! Men jag var snäll och social, som man bör vara. Vid 15:30 skulle vi mötas ute vid skolbussarna igen men mina kära utbytesstudentvänner samt en tjej som heter Stephanie var några minuter sena och det gjorde mig orolig, då jag hade en tid att passa. Men när de tågade ut med en kaktårta så kunde jag inte annat än att le och vara glad.
 
Från höger i bild: Stephanie, Milena, jag, Anna, Jeni & Marie.
Molly lyckas fastna på linsen!
Visst ser ni att det är en dinosaur på kakan?
 
Jag blev så glad när de kom med tårtan/kakan/whatever. Jag var lätt nedstämd för jag hade inte haft det så superskoj inne i gallerian och det var ju trots allt min födelsedag, men så överraskade de mig med tårtan och jag blev glad från hjärtat. Tjejerna betyder ändå mycket för mig och jag ser dem alla som nära vänner. Det blir lätt så med andra utbytesstudenter. Men i alla fall, den här tårtkakan kändes lite som en bekräftelse på att de brydde sig om mig också, så det gjorde mig mycket glad.
 
På tal om tårtan själv.... så ska jag nu klargöra vad det är. Det är en gigantisk chocolate chip cookie, som är ca 7mm tjock. Kakan är, som ni ser, fylld med massor av smarrig glasyr. Den var god.
 
Senare på kvällen så åkte jag för att se på Ashley som skulle spelas softboll. Hon hade skrivit ett supergulligt kort och så vet jag att hon har förberett lite presenter också, men de ska jag nog öppna imorgon för då ska vi, efter kyrkan, gå ut med värdfamiljen och fira mig (fast Ashley får följa med!).
 
Nu är klockan 23:15 och jag är fruktansvärt trött. Jag kan svära på att styckena ovan är fyllda med slarv/stav/grammatikfel av olika former men jag har tyvärr inte energi att bry mig om det nu. Så istället: gigantisk födelsedagskram till alla som jag känner och håller varmt om hjärtat.

Disney 3

Publicerad 2014-04-10 04:59:23 i Allmänt,

Animal Kingdom. Dag två i Disneypark. Animal Kingdom är parken som man skulle kunna kalla för "djurparken", men de har även lite annat än djur att erbjuda. De har ett Afrika-område och ett Asien-område, där man kan ta del av lite kultur i form av mat, dans, arkitektur och dyligt. De hade ett dinosaurieområde där man kunde åka på dinosafari... det var spännande. Men de hade även ett "riktigt" safari där man fick åka bak på en lastbil och se riktiga djur i inte lika autentisk miljö. Jag tycker att vi börjar med bilder därifrån!
 
I kön så passade jag på att knäppa en "selfie", ett självporträtt, helt enkelt.
Lastbilarna som vi åkte på safari med...
Noshörning & elefant!
Öhh... vilket djur ser bäst? Zebran så klart!!!!11 ...och så har vi någon som gömmer sig bakom lite gräs...
 
Nog med safaribilder! De hade ju faktiskt annat kul också! Som ett stort träd med utskurna djur, fast trädet var nog inte ett riktigt träd...
Försökte ta lite bilder med trädet, men det är svårt.
 
Vi mötte Kalle Anka ute på safari och vi tyckte det var en bra idé att knäppa bilder med honom, så här är en med mig, och en annan med hela gänget!
De hade en berg-och-dalbana som kallades för Mt. Everest... och den gick genom ett berg. Visst ser det kanska maffigt ut?
Jag fann en till bild på hela gänget, och så en bild från en restaurang där vi åt kvällsmat, "Rainforest Café".
 

Disney 2

Publicerad 2014-04-08 00:12:48 i Allmänt,

Klockan gick (så som den tenderar att göra ibland) och söndagen tog så småningom slut, men det var nog ingen som var ledsen för det. På måndagen skulle vi ju åka till den första Disneyparken!
 
Japp, den första. Här i USA så ska allt vara stort och kostsamt, tydligen. Så för att tjäna så mycket pengar som möjligt så har Walt Disney bestämt sig för att bygga FYRA olika Disneyparker i samma område, så att besökarna måste stanna i minst en vecka för att hinna med att se allt. Fast, sen så hinner man ändå med långt ifrån allt i varje park. De fyra parkerna som man kan springa omkring i är (i den ordning vi besökte dem): Hollywood Studios, Animal Kingdom, Magic Kingdom, Epcot. Jag ska förklara mer i detalj senare om varje park och vad den erbjuder, håll ut.
 
Så var det måndag, och idag så skulle vi åka till Hollywood Studios. Det är den av Disneyparkerna som lägger mest fokus på film, och mycket rekvisita som har används kan återfinnas där. De har även byggt upp restauranger likt de restauranger som finns i Disneyfilmer, så som "Pizza Planet" från Toy Story, där vi åt kvällsmat. 
 
 Ett område i parken hade de valt att kalla för "Streets of America". Där hade de kulisser och beroende på vilken vinkel man tittade i så kunde det se ut som New York City, San Francisco eller Boston. Så självklart knäppte jag bilder. Tyvärr fattade jag aldrig hur man skulle titta för att se Boston. Men å andra sidan, så har jag inte en aning om vad som kännetecknar Boston.
 
 
Så här kan det se ut "bakom kulisserna"!
När jag vandrade omrking i San Francisco eller var jag nu befann mig så sprang jag in i Mimmi. För icke-släktligar så råkar det även vara så att min biologiska mamma heter Mimmi, så det var lite skojigt!
 
Det var allt från Hollywood Studios. Nästa inlägg kommer att handla om Animal Kingdom och jag ska försöka att inte vänta en vecka innan jag skriver om det.... hare bra allihopa!

Disney 1

Publicerad 2014-04-02 03:50:31 i Allmänt,

Nu är det dags! Han är tillbaka! Vem? Jag!!!
 
Spring break var det ju som sagt förra veckan, och jag åkte på utflykt med AFS till Florida. Det var kalaskul. Men vi börjar sakta och säkert...
 
På lördagsmorgonen så vaknade jag upp tidigt och duschade, dumma tvångstankar som alltid får mig att duscha på morgonen. Men nog om det. Med skjuts utav både värdpappa och en AFS-volontär som heter Ben så hamnade jag i Hoover, Alabama, där hela vårt Disney-gäng skulle mötas för avfärd mot Orlando, Florida!
 
Vi hade hyrt en stor van (eller som det heter på svenska, minibus) som skulle ta oss ner till Orlando. Jag som tycker att det är coolt med bilar noterade att det var en Ford E-350. Nåväl. Bilresan var på 90 mil så det var bara att hoppa in och börja åka. Runt lunchtid så nådde vi gränsen till Florida, vilket också betyder att man får skruva tillbaka klockan en timme. Det är förvirrande att åka bil i USA. 
 
Solen sken, och visst var vi lyckliga. Spana även in den där långa killen... han måste ju vara minst 186 cm.
Från vänster i bild: Nanako från Japan. Nicole, Kalob, Mary Hannah och Shelby, samtliga amerikaner. Dominika från Ungern. Luisa från Italien. Axel från Sverige. Pimploy från Thailand. Sist och nästan yngst, Grayson från Amerika.
 
I minibussen så satt jag med Dominika och Luisa, de är inte helt olika från mig och så är de även de äldre i gänget, så det är dem som jag kom bäst överens med och det var även dem som jag umgicks och pratade mest med under hela veckan, även om vi oftast hängde ihop hela gruppen. 
 
 
 
12 timmar i en minibuss senare... så kom vi slutligen fram till vår destination. Vi hade hyrt ett hus så alla varsin sängplats, vi hade ett kök, pool och lite andra nödvänligheter. Dock så var vi trötta och somnade relativt snabbt.
Vi hade bestämt oss för att inte göra något speciellt på söndagen då de misstänkte att vi kanske skulle vara trötta efter resan, och så att vi skulle få möjlighet att lära känna varandra lite bättre. Själv så kan jag inte komma på något sätt att göra detta bättre på än att: bada i poolen och spela minigolf, och det gjorde vi också!
 
 
 
Fortsättning följer...

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv