Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Iphonepaparazzi

Publicerad 2013-03-31 08:55:00 i Allmänt,

God morgon? Glad påsk? Jag håller mig nog till "God morgon". Påsken upplevdes inte så glad iår. Snarare kall, men det har sin charm det med. Var nere vid havet innan och iakttog ismassorna. Fascinerande dovt ljud när vågorna bryts ner och isen pressas upp och ner.
 
Längst ner bland bilderna är ett gammalt magasin, som troligtvis användes flitigt under mitten av 1800-talet för lagring av kalksten och jag vet inte vad, men tjusigt är det!
 
 

 
Hej!

Idag är det torsdag, eller?

Publicerad 2013-03-28 21:30:13 i Allmänt,

Hej,
 
Idag frångick jag mina principer totalt. Jag bröt mot de normer jag själv har skapat. Jag har spenderat pengar.
 
Skämt åsido, men jag har faktiskt handlat lite, och det hör till det ovanliga. Sedan vi bestämde att jag ska stå för fickpengar själv i USA så har jag varit snål som en smålänning. Sparar i princip hela studiebidraget varje månad och köper väldigt sällan prylar. Men nu hade tröttnat på mina jobbiga hörlurar som väger för mycket och åker ut ur öronen titt som tätt, så jag bestämde mig för att köpa ett par nya. Eftersom jag är en okritisk konsument så valde jag att köpa de "nya" apple-hörlurarna. De sitter bra i öronen och ljudet är enligt mig kalasbra. 
 
Glad påsk!
 

Angenämt

Publicerad 2013-03-27 21:44:03 i Allmänt,

Hej,
 
Det var på lätta ben som jag promenerade hem idag. Fysikprovet är nu ett minne blott och så är även de andra avbockade proven och inlämningsuppgifterna som har deadline innan veckans slut. Imorgon återstår endast en idrottslektion men sedan tar jag påsklov. Självklart finns det de uppgifter som ligger kvar och retas, men dem förtränger jag alternativt så skriver jag lite på dem om jag skulle bli inspirerad.
 
På lovet så ska jag och en del av min familj fara till Gotland (en ö som tillhör Sverige, ligger i Östersjön). Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare i bloggen, men min mormor och morfar råkar ha en tomt med lite små stugor utanför en småort vid namn Katthammarsvik på Gotlands östkust. Nåväl, det har medfört att jag har spenderat ett par veckor där varje sommar men nu ska vi åka dit för en kortvisit över påsklovet.
 
Resan som jag har framför mig är inget utöver det vanliga - men det är alltid roligt med lite bilder, så här är en.
 
Det är en härlig ö, Gotland. Det är nästan så att jag skulle kunna tänka mig att bo där när jag har blivit lite äldre, om resten av livet tillåter, det vill säga...
 
Nu ska jag knyta ihop säcken, men innan jag går så låt mig bjuda på lite musik: Håkan Hellströms nysläppta singel. Nyskapande och ett fint budskap. Spotify: Håkan Hellström – Det kommer aldrig va över för mig
 
Hej!

7 augusti 2013

Publicerad 2013-03-16 17:45:00 i Allmänt,

Happarappkrappnapp.
 
Jag fick ett mail från AFS i torsdags, och det är alltid lika spännande! Ungefär hälften av gångerna så blir man besviken (nyhetsbrev i all ära, men jag vill läsa om USA!), men inte den här gången. 
 
Okej, jag förstorar upp det hela. Men i mailet som innehöll praktisk information om biljettbokning så var en excelfil bifogad, där alla avresedatum stod. Så nu vet jag! Onsdagen den 7:e augusti flyger jag till USA. 144 dagar kvar.
 
 
Det känns lämpligt att avsluta inlägget med en bild från USA, så det bjuder jag på! Här nedan, Empire State Building.
 

*******************

Publicerad 2013-03-13 18:48:28 i Allmänt,

Hejhej! Ser ni vad det är i rubriken? Snöflingor!
 
Tänkte skriva ett inlägg för ett par dagar sedan när jag var sjuk och jävlig, men jag hade inte lust att dela med mig av min negativa energi så istället fick det bli idag.
 
Igårkväll hände något oväntat - det började snöa. Eftersom det är mars och våren har officielt börjat så trodde naiva jag att minusgrader var ett minneblott, men icke. Det vräkte ner och nu har hela Falkenberg ett 10 centimeter tjockt snötäcke som pryder staden i vitt. Jag gillar snön. Den höjer mysfaktorn där ute, allt blir så tyst. Cyklade genom centrum, eller "centrum" (det är ju ändå falkenberg vi snackar om) och man hörde knappt bilarna som smög omkring på gatorna. 
 
Utsikt från mitt fönster.

360°

Publicerad 2013-03-03 20:11:43 i Allmänt,

Hejhej!
 
Precis som någon redan har märkt så har bloggen fått en mindre uppfräschning. Jag kirrat en ny bild och så har jag lagt till lite smygreklam för min twitter på headern. Detta är inget försök till att fiska nya följare, men jag kan säga så mycket som att jag utlovar skratt, eller åtminstone ett leende åt de som väljer att följa mig. Hehehe.
 
Tyvärr har jag fortfarande inget att berätta om mitt USA, men folk börjar få placeringar nu och jag tror, och hoppas, att det snart är min tur. Jag vet ju redan att jag kommer att bo på östkusten (eftersom jag valde New York som inflygningsflygplats, läs mer här), men östkusten är bred och det är stor skillnad på klimatet i t.ex. Miami och Boston.
 
Jag hade en rolig sak som jag tänkte berätta om, men jag tror att jag sparar den till ett senare inlägg. Istället tänkte jag dela med mig av lite bilder som visar hur jag bor. Det finns vissa konstiga föremål på bilderna, jag ska försöka att förklara så mycket som jag kan men om det är något ni undrar över så kan ni väl slå en pingla. Va?
 
Här är den första bilden som visar mitt skrivbord och datorn där alla blogginlägg har växt fram. Jag tror inte att det är några frågetecken här ännu, lite papper och till vänster i bild en fysikbok.
 
Nu ska vi se - här börjar det bli rörigt. Ser ni det gula - ja, kan ni gissa vad det är? - föremålet som står nere till vänster i bild. Det är mitt "examensarbete" i träslöjd som jag arbetade med en hel termin i årskurs nio. Jag VET att det är svårt att se, men det ska fungera som ett solur...
 
Det lilla rosa objektet som sticker upp ur resveskan är vad jag gjorde i syslöjden sista terminen. En liten rosa kudde i fleecetyg. Min mamma tycker att det är katastrof (hon är syslöjdslärare!) men jag saknade kreativitet och då blev resultatet inte mer upphetsande än vad det blev. Turligtvis så kan har jag i alla fall användning för soluret - jag brukar använda det som en upphängare för att torka blöta vantar.
 
Sista bilden är väl inte något jättespeciellt, en trevlig fåtölj (vad är det för ord egentligen, fåtölj?) där jag sitter när jag läser böcker. Brevid står ännu ett slöjdarbete som jag brukar ställa tekoppar på, och bakom den står "Skriet", den ångestladdade tavlan som Edvard Munch målade för 100 år sedan. 
 
Har inte tänkt ut något bättre så jag kan väl lika gärna avsluta detta bildrika inlägg med tavlan som jag har bakom läsfåtlöjen.
 
Ha det nu så bra! 
Axel
 

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Mina senaste inlägg

Kategorier

Arkiv