Axel - i Alabama som utbytesstudent 2013/2014

Eiffel

Publicerad 2013-01-05 00:37:24 i Allmänt,

Hej,
 
Det jag upplever just nu är magi. Klockan är lite efter midnatt och hela familjen har gått och lagt sig. Det borde jag också göra, men jag visste att den här dagen hade mer att ge, så jag har tassat upp igen. Vi är i Paris, i folkmun även kallat "City of Light".
 
Jag har nu placerat mig i det kolsvarta vardagsrummet, i en fåtölj som jag har vridit mot fönstret för att kunna beskåda detta magnifika torn som lyser upp hela staden. Eiffeltornet må se grått och tråkig ut på dagen, men när mörkret fallet och lamporna tänds är det en enda stor ljuspelare som strålar ut trygg- och stolthet. 
 
Även tornets historia fascinerar mig. Tänk att man redan på 1880-talet var kapabel att utforma tornet som än idag står kvar - utan att man har tvingats genomföra några större säkerhetsåtgärder vad gäller konstruktionen.
 
Jag önskar att jag kunde dela med mig av det jag ser just nu, men jag vägrar att göra det med en platt bild tagen genom en iphones kameralins. De som läser detta får använda sin fantasi och framställa en inre bild av den 324 meter höga ljuspelaren.
 
Axel

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2013-01-12 21:09:57

Tjaxma, fin blogg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Lite om mig

Min profilbild

Axel

Jättesnäll och ganska snygg 20-åring. Just nu i gymnasieskolans slutfas och till hösten har jag ambitionen att börja studera vid KTH i vår huvudstad. Läsåret 2013/2014 befann jag mig i Alabama, USA för ett år som utbytesstudent. Organisationen som jag åkte med var AFS (rekommenderas). Kvar finns bloggen, späckad med bilder och tankar. Allt från grundläggande förberedelser till hemresan. Håll till godo!

Kategorier

Arkiv